Powered By Blogger

poniedziałek, 16 marca 2015

Bitki w sosie




Obrazek „http://zmyslsmaku.blog.pl/files/2014/12/jedz-002z.jpg” nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. 

Składniki:
500 g mięsa wieprzowego lub wołowego, 1 – 2 cebule, po parę ziarenek pieprzu i jałowca, papryka, sól, vegeta, liść laurowy, parę kropli cytryny, łyżka musztardy, mąka

Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć, pokroić w plastry, lekko pobić. Posypać solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron. Włożyć do garnka,zalać wodą, dodać liść laurowy, pieprz, jałowiec i vegetę. Dodać pokrojoną w krążki i podsmażoną cebulę.Wszystko dusić ok 45 – 50 min. Powstały sos doprawić do smaku, dodać musztardę, zagęścić mąką.

 http://zmyslsmaku.blog.pl/files/2014/12/jedz-033z.jpg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz