poniedziałek, 23 marca 2015
Racuszki
Składniki:
700 g mąki, 3 jajka, szczypta soli, 500 g kefiru lub kwaśnego mleka, 3/4 kubeczka śmietany, szklanka mleka, woda mineralna, 1 łyżeczka sody, 2 jajka, 2 większe jabłka, olej do smażenia, cukier puder do posypania.
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajka, wlać kefir, śmietanę i mleko. Dokładnie wymieszać lub ubić mikserem.Jeżeli ciasto będzie za gęste dodać wodę mineralną. Jabłka zetrzeć na tarce, na cienkie plasterki. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść po 2 - 3 łyżki stołowe ciasta. Smażyć z obu stron na złoto-brązowy kolor. Posypać cukrem pudrem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz