Powered By Blogger

sobota, 21 marca 2015

Ciasteczka z czekoladą

czekolada

Składniki:
230 g miękkiego masła, 100 g cukru pudru, 180 g mąki, 50 g mąki ziemniaczanej, 50 g czekolady, 50 kakao, 1 cukier waniliowy, szczypta soli.

Przygotowanie:
Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem (można użyć normalnego, ale wtedy trzeba dłużej ucierać, aż się rozpuści). Dodać kakao, mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz szczyptę soli Można wtedy wykonać 2 warianty . Ciasto podzielić na dwie części. Wtedy do jednej dodać kakao, do drugiej drobno pokruszoną czekoladę . Zagnieść. Składniki muszą dobrze się połączyć. Ciasto podzielić na ok.20 części. Uformować ciasteczka lub rozwałkować i wykroić szklanką. Blachę wyłożyć papierem. Piec ok.20 min. w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz